E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4282

Az e-kormányzati projektek 85%-a bukik el

[e-közigazgatás]
2005 november 9. 08:08

Szabó Gábor,  e-mail: gszabo@e-kereskedelem.hu
(Forrás: Yahoo! News,  http://story.news.yahoo.com/)

A fejlődő országokban elindított e-kormányzati projektek 85%-a bukik el részlegesen vagy teljesen - derül ki a Világbank bejelentéséből.

A becslések szerint az e-kormányzati kezdeményezések mintegy 35%-a egyáltalán nem, 50%-a pedig csak részlegesen valósul meg a fejlődő országokban. Teljes sikerrel az ilyen projektek csupán 15%-a zárul, s ezek a szomorú adatok a fejlődő országok mellett az USA-ra és Európára egyaránt igazak. Sikeresség szempontjából India teljesít a legjobban, ahol a folyamatban lévő 200 e-kormányzati projektnek csupán 50%-ánál valószínűsíthető a bukás. A nemzetközi szervezet értelmezésében abban az esetben beszélhetünk bukásról, amennyiben nem történik meg az állampolgárokat és vállalkozásokat segítő kormányzati szolgáltatások kivitelezése - akár politikai szándék, akár vezetői képesség hiányából kifolyólag.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.