e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 05:39

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Ijesztő, nehézkes, és kaotikus e-kereskedelem

[e-kereskedelem] 2005 november 8. 10:31 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

"Három tényező tartja vissza a fogyasztókat az internet e-kereskedelmi célokra való használatától: ijesztő, használata nehézkes, és kaotikus" - mondta el Arthur Coviello, az RSA Security vezérigazgatója.

Az RSA Barcelonában megrendezett konferenciáján Coviello úr elmondta, hogy jobb IT biztonságra és személyazonosítási megoldásokra van szükség az on-line kereskedelem és e-kormányzati szolgáltatások sikere érdekében. A szélessávú internethasználat növekedése ellenére fontos a főbb IT biztonsági kérdések megoldása, hiszen a fogyasztók bizalma csak így nyerhető el. Bár az európaiak nagy része rendelkezik internetkapcsolattal, csak igen kis részük vásárol, vagy egyenlít ki számlát on-line. Coviello vélekedése szerint a fogyasztók azért riadnak vissza az internet e-kereskedelmi szempontú használatától, mert az ijesztő, nehezen használható, valamint zavarba ejtő és kaotikus. Nagy a félelem a személyazonosság ellopásának lehetősége miatt, és a tranzakciókat bonyolító weboldalakba vetett bizalom is hiányzik. Ezek tartják vissza a fogyasztókat az on-line szolgáltatások igénybevételétől, melynek eredményeképp a vállalkozások csökkentik a weben elérhető szolgáltatások skáláját. Léteznek már azonban olyan technológiák, melyek széleskörű alkalmazásával ezek a fenyegetések elháríthatók, vagyis jelentős növekedéshez vezethetnének az e-kereskedelem terén - írja az eCommerceTimes cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.