e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:02

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Trójai spamek a mobiltelefonokat célozzák

[m-gazdaság] 2005 november 10. 10:30 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

A vírusirtó termékeket gyártó cégek legújabb rémálma az a "trójai faló" program, mely a megfertőzött számítógépeket kéretlen üzenetek mobiltelefonokra való küldésére használja.

A trójai program a fertőzött számítógépekről spamek özönét küldi véletlenszerűen kiválasztott orosz mobilszámokra, az orosz mobilszolgáltatók által biztosított SMS-küldő szolgáltatás segítségével. Eddig ugyan nem sok gép fertőződött a programmal, a szakemberek azonban attól tartanak, hogy új korszak veszi kezdetét a kéretlen üzenetek történetében. Az eset újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy a spamek feladói vírusírókkal és hackerekkel működnek együtt. Félő, hogy az új módszernek köszönhetően az egész világon felbukkanhatnak a mobilokra küldött kéretlen hirdetések, amennyiben az orosz SMS-küldő szolgáltatással a nemzetközi üzenetküldés is lehetséges - írja a NewScientist cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.