e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. february 22., friday 10:24

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Kiber őrszem szülőknek

[e-megoldások] 2005 november 16. 10:39 Pánczél Gábor (Forrás: The Register)

A Chicago-ban működő Security Software Systems olyan szoftvercsomagot fejlesztett ki, mely a személyes felügyelet nélkül hagyott, on-line barangoló gyermekek biztonságát hivatott növelni.

A szülők "szemeként és füleként" működő Cyber Sentinel (Kiber Őrszem) csipogón vagy e-mailben értesíti a szülőket, amennyiben csemetéjük pedofil, pornográf, vagy egyéb nem kívánatos tartalmú oldalra tévedt az interneten. A Cyber Sentinel abban különbözik az eddig megjelent, hasonló programoktól, hogy teljes website-ok blokkolása helyett oldalanként elemzi azok tartalmát. A rendszer csevegőszobák, e-mailek, mellékletek, keresők, és böngészők felügyeletére is alkalmas. A fejlesztők állítása szerint a program minden, számítógép által küldött és fogadott adatot ellenőriz, feketelistás szavak és fordulatok után kutatva. Az ellenőrzés telefonszámokra és címekre, illetve minden olyan adatra kiterjed, mely normális esetben nem kerülhet illetéktelen kezekbe. Veszély esetén a szülők személyhívó vagy e-mail segítségével értesülnek a problémáról - jóllehet, már csak annak bekövetkezte után.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.