E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4314

Hotspot adatbázis és kereső az IT.news portálon

[e-megoldások]
2005 november 16. 12:40

Donka Attila,  e-mail: adonka@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

Részletes és kereshető, valamint az egész országra kiterjedő hotspot adatbázissal bővítette szolgáltatási körét az IT.news informatikai portál, mely az IT.news főoldaláról kiindulva érhető el.

A szolgáltatással a felhasználók az IT.news főoldaláról kiindulva kényelmesen meghatározhatják a tartózkodási helyükhöz legközelebb eső ingyenes vagy térítéses vezeték nélküli internetkapcsolatot (wifi hálózatot) biztosító helységet. Az ilyen zónák gyűjtőneve a "hotspot". Hotspotok tipikusan kávézókban, éttermekben, szállodákban, egyetemeken és egyéb nyilvános helyeken találhatók - a vezeték nélküli technológiák robbanásszerű terjedésével egyenesen arányosan a lefedettség is növekszik. Elég a múlt hónapban tett bejelentésre gondolnunk, miszerint Győr teljes területén vezeték nélküli internet-hozzáférést terveznek.

Az IT.news Hotspotter adatbázisa irányítószám (Budapesten kerület), település és távolság szerint kereshető, valamint a szolgáltatás ingyenes vagy térítéses mivolta alapján szűrhető. A weboldalon a hotspotokkal kapcsolatos számos hasznos információ mellett az ilyen szolgáltatással rendelkező intézményeknek, cégeknek is lehetősége nyílik díjmentesen regisztrálni saját hotspotjaikat. A közös kezdeményezés legfontosabb célja, hogy népszerűsítse a vezeték nélküli technológiákat, különös tekintettel az ilyen jellegű internet-hozzáférésre és -használatra.


Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.