e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 04:31

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Reptéri check-in mobilon

[m-gazdaság] 2005 november 18. 10:34 Pánczél Gábor (Forrás: Reuters)

A következő évtől elkerülhetőek lehetnek a reptéri sorban állások a check-in pultok előtt - jelentette be az a két európai cég, mely a mobiltelefonon történő bejelentkezés lehetőségével kecsegteti az utazókat.

A Siemens és a SITA informatikai cég közösen vállalkozott annak a szolgáltatásnak a kifejlesztésére, mely mobiltelefonra történő gyors adatküldésre képes. Az elképzelések szerint a szolgáltatást igénybe vevő utasok bejelentkezhetnek, ülést válthatnak, sőt csomagjuk feladásával kapcsolatos információkhoz is juthatnak mobiltelefonjuk segítségével. A költségek féken tartása, valamint az utasoknak ajánlott választási lehetőségek gyarapítása kulcsfontosságú tényezők a kereskedelmi polgári repülés ágazatában, s a "SITA Mobile Check-in" mindkét igénynek igyekszik eleget tenni. A szolgáltatást elsőként bevezetni tervező megrendelők között található a TAM brazil légitársaság, ám többekkel folynak jelenleg is tárgyalások. A rendszert - 2005-re tervezett debütálásáig - tesztelésnek vetik alá.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.