E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4320

Reptéri check-in mobilon

[m-gazdaság]
2005 november 18. 10:34

Pánczél Gábor,  e-mail: gpanczel@e-kereskedelem.hu
(Forrás: Reuters,  http://www.reuters.com/)

A következő évtől elkerülhetőek lehetnek a reptéri sorban állások a check-in pultok előtt - jelentette be az a két európai cég, mely a mobiltelefonon történő bejelentkezés lehetőségével kecsegteti az utazókat.

A Siemens és a SITA informatikai cég közösen vállalkozott annak a szolgáltatásnak a kifejlesztésére, mely mobiltelefonra történő gyors adatküldésre képes. Az elképzelések szerint a szolgáltatást igénybe vevő utasok bejelentkezhetnek, ülést válthatnak, sőt csomagjuk feladásával kapcsolatos információkhoz is juthatnak mobiltelefonjuk segítségével. A költségek féken tartása, valamint az utasoknak ajánlott választási lehetőségek gyarapítása kulcsfontosságú tényezők a kereskedelmi polgári repülés ágazatában, s a "SITA Mobile Check-in" mindkét igénynek igyekszik eleget tenni. A szolgáltatást elsőként bevezetni tervező megrendelők között található a TAM brazil légitársaság, ám többekkel folynak jelenleg is tárgyalások. A rendszert - 2005-re tervezett debütálásáig - tesztelésnek vetik alá.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.