e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 09:39

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Cisco - "Hálózatba kapcsolt közösségek" kezdeményezés

[e-közigazgatás] 2005 november 17. 23:46 Sztrunga Erzsébet (munkatársunktól)

A Cisco Systems az immár hetedik alkalommal megrendezett Cisco Expo-n mutatta be a "Connected Communities - Hálózatba kapcsolt közösségek" kezdeményezését, amely támogatja a helyi és regionális önkormányzatokat a vállalkozások és a lakosság jobb kiszolgálásában, a helyi gazdaság élénkítését célzó törekvéseik megvalósításában.

A kormányzati és önkormányzati intézmények összekapcsolása, a hivatalok egyszerű és kényelmes, bármikor hozzáférhető online elérése jelentős megtakarításokat és egyben hatékonyság-növekedést eredményez a helyi és központi államigazgatás, az állampolgárok és az üzleti szféra részére egyaránt. Napjaink települései, önkormányzatai folyamatosan keresik annak módját, hogyan tudnak az ott élő polgárok sikeresebben, hatékonyabban kommunikálni egymással a településen belül és annak határain kívül is. A megfelelő kommunikációs infrastruktúrával ellátott települések sikeresebbek lehetnek a befektetőkért folytatott versenyben. A szélessávú hálózati hozzáférés ma már éppúgy alapfeltétele a versenyképességnek, mint a közúti és vasúti infrastruktúra.

Magyarországon az egyik úttörő szerepet vivő önkormányzat a soproni, ahol a Polgármesteri Hivatal, a Soproni Ipari és Innovációs Park, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem együttműködésével született meg az eSopron kezdeményezés. Sopronban e-város épül, ahol első lépésben az önkormányzati intézményeket, majd a város oktatási, egészségügyi és szociális intézményeit - összesen 39 intézményt - kapcsolják össze szélessávú hálózati kapcsolattal. Ezt a hálózatot és a rajta keresztül elérhető információkat, szolgáltatásokat folyamatosan bővítik, és elérhetővé kívánják tenni valamennyi önkormányzati képviselő, végső célként pedig a lakosság számára is.

A város határában létesülő Ipari és Innovációs Park inkubátorházában otthont adnak az innovatív vállalkozásoknak, amelyek a régió fejlődését hozzák magukkal. Itt kap helyet az egyetem Informatikai tanszéke, valamint kutató-fejlesztő részlege is, amely a parkban letelepedő vállalkozásokkal együttműködve egyfajta tudásközpontként működhet. A Soproni Ipari és Innovációs Park, valamint a Soproni Önkormányzat hálózati infrastruktúráját a Cisco hálózati eszközeivel a Matáv Csoport rendszerintegrációs megoldásaként a BCN Kft., mint a Cisco Systems Gold minősítésű partnere tervezte és építi ki. A Cisco IP telefónia technológiájára épülő megoldás lényege, hogy a végponttól végpontig terjedő hálózati infrastruktúra alapján nincs szükség külön hang- és adathálózat kiépítésére, mivel a hangkommunikáció is az IP alapú hálózaton történik.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.