e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 19:33

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A PanTel Magyarországon elsőként teszteli a WiMAX technológiát

[e-megoldások] 2005 november 18. 13:22 Donka Attila (munkatársunktól)

A PanTel megállapodást kötött a jelenlegi 3.5GHz-es PMP mikrohullámú berendezéseit szállító Siemens Rt.-vel WiMAX technológiát alkalmazó rádiós berendezések teszteléséről. A PanTel úgy látja, hogy WiMAX alkalmazása néhány hónapon belül igen jelentős alternatívájává válhat a réz vezetékek használatán alapuló olcsó DSL hozzáférési technikáknak.

A WiMAX egy új elnevezése az IEEE802.16-os vezetéknélküli nagyvárosi hálózatokra (Wireless MAN) vonatkozó szabványoknak, ami nagy mértékben kiterjeszti majd a jelenlegi vezetéknélküli IP-hálózatok (Wi-Fi) alkalmazási körét, a védett ill. szabad frekvenciasávokban történő üzemeltethetőségnek, a közvetlen rálátást nem igénylő egyedülálló átviteli jellemzőknek és a garantált szolgáltatási minőséget biztosító technológiának köszönhetően. A WiMAX 70Mbit/s átviteli sebességet ígér akár 48 km távolságig, szemben a jelenleg alkalmazott Wi-Fi technológia 11 Mbit/s ill. 100m értékeivel. A nagyvárosi vezeték nélküli hálózatok koncepciója az ún. fix vezeték nélküli megoldással kezdődik, ahol a nyilvános hálózatra kapcsolódó bázisállomások fix előfizetői állomások százait szolgálja ki, melyek egyaránt lehetnek ún. "Wi-Fi hot spot"-ok és tűzfallal védett vállalati hálózatok.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.