e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. august 23., friday 09:54

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

350 millió forintos uniós támogatás vállalatirányítási rendszerek fejlesztésére

[e-gazdaság] 2005 november 19. 12:09 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

Az uniós informatikai pályázatokat elbíráló hatóság döntése értelmében újabb 16 magyarországi kis- és középvállalkozás kap támogatást elektronikus üzleti rendszerének korszerűsítéséhez. A nyertes cégek mintegy 350 millió forinthoz jutnak hozzá, így összesen 700 millió forintnyi beruházás valósul meg.

A nyertesek többsége integrált vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez kért és kapott támogatást, amely az üzleti, ügyviteli hatékonyság növelésével, a működési költségek csökkentésével nagymértékben hozzájárul majd a versenyképesség fokozásához. Az új rendszerek elsősorban a naprakész és mindenki számára elérhető egységes adatbázisok kiépítéséhez, a vállalkozások pénzügyi, gazdasági folyamatainak korszerű informatikai eszközökkel történő támogatásához nyújtanak segítséget. Számos cég logisztikai, illetve ügyfélkapcsolati tevékenységének korszerűsítéséhez lát hozzá.

A vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek fejlesztését szolgáló (GVOP 4.1.1) pályázatok támogatására idén 1,2 milliárd forint, 2006-ig pedig összesen 3,75 milliárd forint áll rendelkezésre. A pályázók legfeljebb az informatikai beruházás költségének a felét igényelhetik támogatásként. Az integrált vállalatirányítási rendszerek esetén 10-50 millió forint közötti, a vezetői döntéstámogató- és üzleti intelligencia rendszereknél pedig legalább 8 millió, de legfeljebb 20 millió forintnyi támogatás adható.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.