e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:59

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Csökken az on-line bankolási kedv az angol cégek körében

[e-pénzügyek] 2005 november 22. 08:09 Szabó Gábor (munkatársunktól)

A kis- és középvállalatok körében 2002 óta drámaian visszaesett az internetes bankolás használatának növekedési üteme - derül ki a Forum of Private Business (FPB) jelentéséből.

Az FPB jelentésének elkészítéséhez 5000 kis- és középvállalkozást kérdezett meg bankjukkal való kapcsolatáról. A felmérés eredményei szerint az internetes bankolás lehetőségével élő kisvállalkozások száma alig változott az utóbbi két évben. 2002 óta az on-line bankoló kisvállalatok száma 3%-kal növekedett, míg 2000 és 2002 között ez az arány 13% volt. A jelentős visszaesést nagy valószínűséggel nem az a közelmúltban tett bejelentés okozta, mely szerint az angol bankok a jövőben nem tekintenek el automatikusan az internetes visszaélések áldozatainak adósságaitól.

Egészen mostanáig az angol bankok megtérítették a rászedett ügyfelek kárát - függetlenül attól, mennyire volt egyértelmű a visszaélés, illetve az ügyfél mennyiben volt hibás annak bekövetkezésében. A jövőben azonban a bankok nem kezelik automatikusan semmisként az on-line csalók által generált költségeket, mondván a felhasználóknak kell körültekintőbben kezelniük személyes adataikat. A növekedési ütem lassulásának valódi okára az FBP ügyvezető igazgatója világított rá: "Az internetes bankolás terjedésének megtorpanása az egyes bankok marketingjének és szolgáltatásnyújtásának következetlenségére enged következtetni" - olvasható a SmallBusiness-Centre cikkében.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.