e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. august 23., friday 09:58

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Eljött a virtuális meeting-ek kora

[e-megoldások] 2005 november 22. 11:02 Donka Attila (munkatársunktól)

Az amerikai Avaya a Polycom bevonásával egyszerű és jó minőségű videotelefon rendszert fejlesztett ki. Az új, internetes bázisú megoldás olyan könnyűvé teszi a személyi számítógépen keresztüli videó-beszélgetést, mintha egy közönséges telefonhívást bonyolítanánk.

Az Avaya Inc. a közelmúltban mutatta be az új, internetes bázisú videotelefonos fejlesztést, amely egyesíti a televízió minőségű képátvitel és a hivatali telefon funkcióit egy közös kezelőfelületbe. A két gyártó várakozásai szerint a vállalatok tömegesen térnek majd át a képtelefon használatára, mivel ez mind a munkaerő jobb kihasználásában, mind a költséghatékonyság növelésében nagy segítséget jelenthet. A technológia értékesítését világszerte az Avaya végzi majd, így Magyarországon is - nyilatkozta Rohály Gábor, a cég hazai leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

Az új megoldás Avaya Video Telephony Solution: Desktop Edition névre hallgat, és a munkakapcsolatok kényelmes kiszolgálására optimalizálták - mondta el Rohály. Így például a cégközpont és a távmunkát végzők videó kapcsolatához csak be kell jelentkezni a vállalati hálózatra és kezdeményezni a videó hívást. A hívások a telefonbeszélgetésekhez hasonlóan továbbkapcsolhatók, némíthatók vagy várakoztathatók. Egy desktop videokonferencia kezdeményezéséhez elegendő a keresett kolléga telefonszámának az ismerete, míg a hagyományos videó eljárásoknál ehhez az IP címre vagy a speciális videó hívószámra is szükség volt. A rendszer a hagyományos szélessávú, és a vezeték nélküli (LAN/WLAN) összeköttetést egyaránt támogatja.

Az eljárás technológiai oldalára jellemző, hogy a nagyfelbontású kép másodpercenként 30 alkalommal frissül, tehát jelentősen csökken a hagyományos Web-kamerás felvételek instabilitása és késése. Az alkalmazott Polycom (NASDAQ: PLCM) Via Video II jelű kamera pedig belső processzora és saját kompressziós algoritmusa segítségével folyamatos közvetítést és jó minőségű képet biztosít. Mindezt anélkül teszi, hogy a számítógépet különösebben terhelné, tehát a videotelefonálás más programok vagy perifériák működését nem zavarja vagy lassítja.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének




Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.