e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 18:18

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Karácsonyi aggodalmak

[e-kereskedelem] 2005 november 23. 08:04 Szabó Gábor (munkatársunktól)

A Clearswift megbízásából végzett felmérés elkészítése során megkérdezett munkavállalók közel negyede állítja azt, hogy a karácsonyi on-line bevásárlást munkahelyéről kívánja végezni.

A Clearswift számára, a YouGov által készített felmérés szerint a megkérdezett munkavállalók 23%-a tervezi munkahelyi internetkapcsolatán keresztül beszerezni a karácsonyi ajándékokat. A 2000 válaszadó közül a férfiak 27%-a, míg a nők 17%-a reméli, hogy az ünnepi ajándékvadászatot irodai számítógépe segítségével tudhatja le. Peter Croft, a Clearswift Asia Pacific igazgatója szerint a trend kedvező az e-kiskereskedőknek, ám aggályos a munkavállalók szempontjából. A munkahelyi on-line vásárlás nem csak a termelékenység terén vet fel problémákat, hanem a rosszindulatú kódok akaratlan letöltésének is kedvez. A spamekben érkező karácsonyi ajánlatokkal együtt a felhasználó ugyanis tudtán kívül juttathat a munkahelyi gépre olyan vírust vagy kémprogramot, mely fontos adatokat adhat illetéktelenek kezébe. Sok esetben az is megtörténik, hogy a szűrők kikapcsolása mellett olyan e-mailekben szereplő linkekre is rákattint a lelkes karácsonyi vásárló, melyeket máskor figyelmen kívül hagy - ennek pedig a spammerek is tudatában vannak. A Clearswift várakozásai szerint az ünnepek közeledtével nőni fog az elektronikus képeslapok forgalma is, hiszen a megkérdezettek 25%-a tervezi ezek küldését - írja az ITnews cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.