e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:02

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Miniszterelnöki látogatás a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál

[m-gazdaság] 2005 november 22. 14:54 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) prioritásai között szerepel, hogy a hatóság döntéseivel 2005-ben tovább csökkentse a mobil végződtetési díjakat, valamint, hogy mérsékelje a vezetékes telefonszolgáltatásban ma még meglévő regionális különbségeket.

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke hétfőn az NHH székházában, folytatott megbeszélést Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. A miniszterelnököt az NHH elnöke és az NHH Tanácsának tagjai a folyamatban lévő projektekről, az NHH céljairól és feladatairól tájékoztatták. A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc a jelenleg folyamatban lévő harmadik generációs mobiltelefon tenderrel kapcsolatban kijelentette, a kormány álláspontja e tekintetben nagyon egyszerű: minél nyíltabb verseny, minél kevesebb befolyást engedni a nem piaci, üzleti igényeknek, a versennyel növelni annak a lehetőségét, hogy egyre többen kapcsolódjanak az internethez, egyre jobb és egyre olcsóbb szolgáltatást kapjanak.

A miniszterelnök elmondta: abban bíznak, hogy a kiírt határidőre, decemberre a tender sikeresen befejeződik. Hozzátette, hogy amennyiben eredményesen zárul a pályázat, akkor ez egy újabb sikertörténet a magyar távközlés és hírközlés területén, hiszen a hasonló típusú tenderek a környező országok egy részében sikertelenül zárultak. A kormányfő közölte, az NHH célja és feladata, hogy egy szabályozott, fejlődő, versengő piac kialakításában közreműködjön, amely elsősorban a fogyasztók és a fogyasztókon keresztül az ország érdekeit szolgálja. "Ezzel a szándékkal kell összeegyeztetni a befektetők szándékait." - tette hozzá. Pataki Dániel elmondta: bár a magyarországi vezetékes hálózatokból a mobil hálózatokba irányuló hívások összekapcsolási díjai uniós szinten vannak, még magasak, csökkentésüket lépcsőzetesen lehet végrehajtani.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.