e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:56

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Ne linkeljük el a linkeket!

[e-kereskedelem] 2005 november 24. 08:07 Szabó Gábor (Forrás: The Trader Online)

Az on-line vállalkozások működésének talán legjobb módja, ha több, viszonylag kis jövedelmet hozó honlapot is működtet egyszerre a tulajdonos. Ennek előnye nyilvánvaló, sokan mégsem használják ki teljes mértékben a lehetőséget.

A weboldal-csokorral rendelkező vállalkozók honlapjai nagy valószínűséggel állnak egymással "rokonságban". Bár mindegyik oldal egyedi, valamilyen fokú hasonlóságot biztosan találni a kínált termékek vagy szolgáltatások között. Optimális esetben minden egyes oldal különböző forrásokból kapja forgalmát, ám az egyik oldalra eljutó látogató nem feltétlenül találja meg később a többi site-ot is. Tévedés ugyanis azt hinni, hogy a látogatók az oldal tulajdonosa alapján kutatják fel annak más weboldalait is. Annak érdekében, hogy elkerüljük a forgalom "pocsékolását", minden látogatónak meg kell adni a lehetőséget, hogy más oldalainkra is eljusson. "A" oldal talán nem pont az, amit keres, ám lehet, hogy "B" weboldalunk kínálatában megtalálja azt, amire szüksége van.

A lényeg tehát, hogy ne különálló "szigetekként" kezeljük az egyes site-okat. Helyezzünk el jól látható linkeket az oldalakon, melyek a többi website-ra biztosítanak átjárást. Említsük meg egyéb oldalainkat az egyes site-ok hírlevelében, és az automatikus válaszlevelekben is. A "társ-oldalakra" vezető linkeknek köszönhetően a címek a keresők találati listáján is nagyobb eséllyel bukkanhatnak fel, bár nem ez a módszer legnagyobb előnye. Ne felejtsük el, hogy látogatókat vonzani az oldalra kemény munka, s kár lerombolni azzal a törekvéssel, hogy rögtön vásárlót csináljunk a vendégből. Először mutassuk be kínálatunkat a látogatóknak, s ha nem találják meg amit keresnek, irányítsuk őket át azokra az oldalainkra, ahol szerencsével járhatnak.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.