e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:04

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Ausztráliában továbbra is tilos a mobiltelefon-blokkolók használata

[m-gazdaság] 2005 november 24. 10:41 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

Az ausztrál szövetségi államok és területek több alkalommal fordultak azzal a kéréssel a Nemzetközösséghez, hogy engedélyezzék a mobiltelefon-blokkolókat az ausztrál börtönökben. A kérelmet ismét elutasították.

Míg Franciaországban gyorsan sikerült elérni a blokkolók engedélyezését a mozikban és színházakban, Ausztráliában nem állnak kötélnek az illetékesek. A mobiltelefon-blokkolók használata a hivatalos indoklás szerint azért tilos továbbra is, mert zavarhat egyéb, a közelben működő kommunikációs eszközöket. A blokkolók helyett más megoldások használata javasolt. Megengedett például a mobiltelefon-érzékelők alkalmazása, melynek segítségével működő telefonok azonosítása lehetséges. A blokkolók használata egész Ausztráliában tiltott, mivel jogosan használt kommunikációs eszközökkel interferálhatnak, akár segélykérést is megakadályozva. Az Ausztrál Mobil Telekommunikációs Szövetség egyetért a blokkolók használatát tiltó döntéssel. Chris Chalker, a szövetség igazgatója elmondta, hogy a blokkolók alkalmazása beláthatatlan következményekkel járhat, ugyanis lehetetlen egyetlen épületre korlátozni a rádiójelek zavarását - írja a News cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.