e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. july 23., tuesday 08:27

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Távmunka - a jövő foglalkoztatása

[e-gazdaság] 2005 november 24. 14:28 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

A PricewaterhouseCoopers a távmunka gyakorlati megvalósításának tudnivalóiról, alkalmazásának lehetőségeiről és gazdasági vonatkozásairól tartott nyílt szakmai napot november 23-án. A rendezvény résztvevőinek névsorát a nemrég megalakult Magyar Távmunka Szövetség közreműködésével alakították ki.

A PricewaterhouseCoopers (PWC) székházában, és égisze alatt szervezett szakmai napon elsősorban humánerőforrás-menedzserek, gazdasági és informatikai vezetők vettek részt azoktól a vállalatoktól, amelyeknek a tapasztalat szerint a leginkább érdekük lehet ennek a foglalkoztatási formának az alkalmazása. Az Egyesült államokban minden negyedik, míg Nyugat-Európában minden hatodik munkavállaló távmunkában dolgozik. Magyarországon ez az arány óvatos becslések szerint is legfeljebb 1% - hívta fel a figyelmet bevezetőjében Forgács Tamás, a PWC távmunka szakértője.

A rendezvényen a T-Mobile, a NeGRAL és a HP képviselője mellett előadást és bemutatót tartott a szövetség alapítói közé tartozó amerikai Avaya Inc. hazai leányvállalata is. Ez utóbbi működés közben szemléltette, hogy ma már a távmunka alkalmazása nem technológiai kérdés. Gyakorlatilag mind IT biztonsági, mind infrastrukturális oldalról rendelkezésre áll minden, ami a távmunkához feltétlenül szükséges. Ma még visszatartó erő az a tévhit, miszerint a távmunka infrastrukturális hátterének biztonságos kialakítása bonyolult és költséges feladat lenne - mondta előadásában Kővári István konzulens, az Avaya munkatársa.

A továbbiakban bebizonyította, hogy a félelmek alaptalanok, a vállalatok jelentős költségeket takaríthatnak meg, és az alkalmazottak távoli menedzselésére kidolgozott módszerekkel hatékonyan irányíthatóak és ellenőrizhetőek a beosztottak, míg munkakörülményeik amellett javulnak, hogy a cég jelentős költségeket takarít meg. Általában is minden előadó azt támasztotta alá, hogy a távmunka - és a sok szempontból ide sorolható e-learning - a megfelelő előkészítés és mérlegelés után nem csak gazdaságosabb, de hatékonyabb és munkavállalói szempontból is kedvezőbb megoldás mindazon tevékenységek esetében, ahol ez megoldható.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.