e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:03

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Robbanó mobiltelefonok

[m-gazdaság] 2005 november 25. 10:35 Pánczél Gábor (Forrás: AP)

Az elmúlt két év során az USA illetékes hatósága felé 83 esetben tettek bejelentést robbanó vagy lángra kapó mobiltelefonokról. A balesetekben érintettek többnyire arcukon, nyakukon, lábukon, vagy csípőjük táján szenvedtek égési sérüléseket.

Scott Wolfson, az USA termékbiztonsági ügyekkel foglalkozó bizottságának (CPSC) szóvivője szerint egyre több bejelentés érkezik hozzájuk mobiltelefonnal kapcsolatos balesetekről. Az utóbbi két évben megszaporodtak a robbanó vagy kigyulladó mobilkészülékek, mely tendenciát növekvő aggodalommal figyelik. Az USA mobiltelefon-gyártói és szolgáltatói azt állítják, a baleseteket gyenge minőségű, hamisított akkumulátorok okozzák, s az esetek számát nem tartják magasnak az ország 170 millió mobil-előfizetőjéhez viszonyítva.

A fogyasztók érdekeit képviselő szakemberek azonban azt állítják, a probléma nem csak a silány akkumulátorokban rejlik. Álláspontjuk szerint az igazi gondot az akkumulátor- és telefongyártókra nehezedő nyomás jelenti, mely egyre nagyobb kapacitást kíván meg az egyre zsugorodó akkumulátoroktól. Carl Hilliard, a California államban működő mobil-előfizetők szövetségének elnöke így fogalmazta meg az egyre kisebb akkumulátorok problémáját: "nagy mennyiségű energia kicsiny helyre való bezsúfolásával kisebb bomba jön létre végtermékként".

Noha a gyártóktól vásárolt eredeti akkumulátorok is meghibásodhatnak, a silány utánzatok esetében jóval nagyobb az esélye a balesetek bekövetkezésének, mivel ezek nem rendelkeznek túlmelegedést és túltöltést gátló biztonsági funkciókkal. A balesetek kockázatának csökkentése érdekében mindenképp érdemes a gyártótól származó, eredeti akkumulátorokat, töltőket, és telefonokat részesíteni előnyben olcsóbb társaiknál, valamint betartani az ezekre vonatkozó karbantartási és biztonsági útmutatásokat.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.