e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 18:34

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Autentikációs rendszer az MFB-nek

[e-megoldások] 2005 november 25. 13:29 Donka Attila (munkatársunktól)

A Synergon Informatika Rt. a Magyar Fejlesztési Bank Rt-vel (MFB) kötött szerződése alapján felhasználói azonosítást biztosító és az adatvédelmet megerősítő biztonsági megoldást alakított ki. A kritikus adatok biztonságának fokozása érdekében indított projekt teljes mértékben megfelel az üzleti és biztonsági igényeknek.

Az MFB rendszereiben található kritikusadatok illetéktelen kezekbe jutása jelentős anyagi veszteséget jelenthet a társaság számára, nem beszélve az ügyfeleknél okozott erkölcsi kár jelentőségéről sem. Az MFB - korábbi magas színvonalú biztonsági rendszere ellenére további - befektetéseket kívánt eszközölni a felhasználói oldalon sem túl nagy tanulást igénylő kétfaktorú autentikációt biztosító rendszer bevezetésével. Ez a fejlesztés egyben megoldást nyújt a kritikus hálózaton keresztüli kommunikáció megfelelő szintű rejtjelezésére is.

A bank rendszerében egy több hitelesítő központból egymással hierarchikus kapcsolatban álló PKI (Public Key Infrastructure - Publikus kulcsú infrastruktúra) tervezése, illetve bevezetése történt meg az MFB Üzemeltetési és Bankbiztonsági osztályának bevonásával, az üzleti igények maximális szem előtt tartása mellett. Azon túl, hogy a rendszerben a felhasználói azonosítás intelligens kártyák segítségével történik meg, lehetőség van a kommunikációs formák megfelelő rejtjelezésére is. A PKI infrastruktúra bevezetésén túl a Synergon a hozzá tartozó adminisztrációs folyamatokat is specifikálta.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.