E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4357

HP Fejlesztés a Veszprémi Önkormányzatnál

[e-megoldások]
2005 november 25. 16:36

Pánczél Gábor,  e-mail: gpanczel@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

A HP Magyarország közbeszerzési eljárás során elnyerte a Veszprém város önkormányzatának informatikai fejlesztésére kiírt pályázatot. A szerződést ma írta alá Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója és Dióssy László, Veszprém polgármestere.

A bruttó 495 millió forint értékű megbízás kiterjed a belső ügyintézési rendszer, a különböző szakrendszerek, valamint a közigazgatási portál és egyéb átfogó alkalmazások fejlesztésére. A belső ügyintézési rendszer egy általános dokumentumkezelő- és workflow rendszert takar. A rendszerhez hozzátartozik a bejövő iratok szkennelése és elektronikus dokumentumként való kezelése, a speciális önkormányzati folyamatok támogatása és különböző űrlapok kezelése. Erre a rendszerre épül rá a "middleware" rendszer, amely összeköti az egyes önkormányzati szakalkalmazásokat az ügyintézéssel. A fejlesztéseknek köszönhetően lehetővé válik, hogy az ügyintézés a lakosság, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára átláthatóvá váljon, egyszerűsödjön, kevesebb időt vegyen igénybe. Fontos eredménye lesz a projektnek, hogy a gazdálkodás hatékonyabbá válik majd. Veszprém a projekt révén azon európai városok sorába kerül, melyek a fejlett informatikai infrastruktúrának köszönhetően valódi szolgáltató önkormányzattá válnak. A szakrendszerek közül gazdálkodási, vagyongazdálkodási, gyámügyi, gyermekvédelmi és képviselői rendszer kerül szállításra. Ezek a rendszerek önállóak, de a middleware-en keresztül integrálódnak a belső ügyintézési rendszerbe. Veszprém városa a projekt megvalósításával kettős célt kíván elérni: Az egyik a lakosság tájékoztatása elektronikus úton és az elektronikus ügyintézés biztosítása. A másik cél az önkormányzat (képviselői testület, polgármesteri hivatal, önkormányzati intézmények) működésének elektronikussá tétele.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.