e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:54

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az idén 150 milliárdot költöttek on-line a világ Visa kártya-birtokosai

[e-kereskedelem] 2005 november 26. 10:39 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

A Visa hitel- és bankkártyákkal bonyolított on-line vásárlások összege 2004-ben elérheti a 150 milliárd dollárt, mely 56%-kal magasabb az előző évi értéknél. A Visa International bejelentése szerint az on-line költések az összes Visa tranzakció 7.4%-át teszik ki a tavalyi 5.5%-hoz képest.

Az Visa kártyákra terhelt on-line vásárlások átlagos értéke ebben az évben 107 dollár, míg off-line körülmények között nem haladja meg az egy főre eső 70 dollárt. A határokat átszelő tranzakciók az összes művelet 16%-át teszik ki, növekedést mutatva a 2003-ban jellemző 15.2%-hoz képest. Tim Lee, a Visa International globális e-kereskedelemmel foglalkozó részlegének alelnöke a növekedést annak tulajdonítja, hogy a fogyasztók kezdik jobban megismerni az on-line kereskedelmi csatornát, valamint nagyobb bizalmat szavaznak az on-line biztonságnak is. Elmondása szerint a Verified by Visa programot - melynek lényege egy jelszó begépelése minden egyes on-line tranzakció alkalmával - világszerte 30 ezer kereskedő és 10 ezer pénzintézet alkalmazza - írja az InternetRetailer cikke.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.