e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. july 23., tuesday 08:27

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Think.com, az Oracle internetes közösségépítő portálja

[e-média] 2005 november 26. 16:31 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

Magyar Bálint oktatási miniszter jelenlétében 2004. november 26-án a budapesti Városligeti Általános Iskolában az Oracle bemutatta a Think.com néven világszerte ismert internetes oktatási és közösségépítő eszközt.

A Think.com portál keretében a diákok saját e-mail címeik és weboldalaik révén érdeklődésüknek megfelelő területeken fejleszthetik kreativitásukat, akár iskolán belüli csoportokban, akár a rendszerhez csatlakozott másik 17 ország diákjainak körében. Így a Think.com a határokat nem ismerő világháló segítségével egyben a nyelvtanulás és a nemzetközi kapcsolatok építésének eszköze is lehet, legyen szó akár ausztráliai iskolákról, vagy a határon túl élő magyar diákokról. Emellett a megoldással a tanárok multimédiás óraterveket, tananyagokat és kutatási feladatok adhatnak ki, amelyek segíthetnek a tanulást megnyerő és ösztönző élménnyé alakítani. A világ több országában - köztük az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Új-Zélandon - már sikeresen bevezetett, és több mint 225 000 ezer diák által használt oktatási megoldás a legmodernebb internetes technológia alkalmazásával most a régiónkban elsőként a magyarországi oktatás korszerűsítésében is segíthet.

A Think.com a tagoknak olyan egyszerűen használható eszköztárat nyújt, amely nem igényel programozói ismereteket, mégis nagyon széles körű lehetőséget nyújt a kreativitás kibontakoztatására. Minden tanuló saját e-mail címet kap és weboldalt építhet magának, amellyel tárolhatja és bemutathatja munkáit. Lehetőségük nyílik különféle szöveges, képi, videó, audio és HTML tartalmak megjelenítésére. A résztvevők interaktív tevékenységekbe kapcsolódhatnak be, így részt vehetnek online vitafórumokban, szavazásban, ötletelhetnek társaikkal, vagy akár megjelenhetnek egy-egy téma szakértőjeként. A tagok különféle elektronikus megjegyzések ("cetlik") felragasztásával véleményezhetik társaik oldalait. A rendszer web-alapú, így a diákok böngészőn keresztül otthon, az iskolában vagy a könyvtárban is hozzáférhetnek a portálhoz. A magyar tanárok és a diákok egyelőre a Think.com angol nyelvű változatát használhatják, amelynek megismerését részletes, könnyen érthető, magyar nyelvű útmutató segíti. Azonban a magyar nyelvű változatra sem kell sokáig várniuk: a következő tanévtől az angol, a spanyol, a kínai és a thai nyelvek után elkészül a magyar változat is.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.