e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 09:28

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Informatikai beruházások az árubiztonság fokozására

[e-megoldások] 2005 november 29. 11:55 Donka Attila (munkatársunktól)

A Waberer's Csoport újabb, az ágazatban egyedülálló informatikai beruházást hajt végre ügyfelei árubiztonságának további növelése érdekében. A szállítmányozási és fuvarozási vállalata hazánkban eddig még nem alkalmazott, komplex beléptető rendszert integrál vállalatirányítási informatikai hálózatába.

A cégcsoport budapesti központi telepére hetente több ezer 24-25 tonnás kamion fut be, illetve távozik a karbantartás, az úti okmányok átvétele, a szállítmány átvétele után. A saját és az alvállalkozói flottát eddig is ellenőrizte a személyügyi rendszer a gépjárművezetők, a szállításirányítási rendszer pedig a folyamatban levő, már elvégzett és tervezett fuvarok szempontjából. A beléptetésnél és a távozásnál azonban az adminisztráció Magyarországon szokásos hagyományos módszereit alkalmazták. A már bevezetett rendszámfelismerő rendszer emberi beavatkozás nélkül veti össze a kamion rendszámát a szállításirányítástól kapott információkkal, és döntést hoz arról, hogy az adott vontató és pótkocsi együtt behajthat-e, illetve elhagyhatja-e a telepet. Hamarosan megkezdődik annak a nagy pontosságú és gyors íriszleolvasó rendszernek a telepítése is, ami a személyügyi rendszerrel és a rendszámfelismerő rendszerrel összekötve becsaphatatlan módon azonosítja a gépjárművezetőt a reá bízott feladattal és az általa vezetett kamionnal.

Megkezdődött a tesztelése egy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) rendszernek, ami a járművekben elrejtve és rádiófrekvenciás érzékelőkkel kiegészítve tévedhetetlenné teszi a rendszámleolvasási folyamat részelemeit is. Mindez együtt biztosítja, hogy csak az a személy vezetheti az adott járművet, aki erre a feladatot kapta, és csak olyan irányban mozoghat, ami a feladat optimális végrehajtásához szükséges. Mindezek a fejlesztések kiegészítik azokat a hatékonyság növelő és a munkavégzés, valamint a szállított áruk biztonságát szavatoló informatikai rendszereket, amelyek a Waberer's Csoportnál már évek óta működnek. Ezek közé tartozik a műholdas járatkövető rendszer, a járatoptimalizáló informatikai rendszer és más egyéb, a kamion műszaki paramétereiről és a szállított áru aktuális állapotáról folyamatosan tájékoztató berendezések és megoldások, amelyek részei a cégcsoport integrált vállalatirányítási rendszerének.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.