e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:57

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az amerikaiak az on-line vásárlást pártolják

[e-kereskedelem] 2005 november 30. 10:36 Pánczél Gábor (Forrás: DMNews)

Az amerikaiak 84%-a állítja, hogy legalább egy karácsonyi ajándékot on-line vásárol meg az idén. Az adat jelentős növekedést mutat a tavalyi évhez képest, amikor ugyanez az arány mindössze 10% volt - derül ki az AC Nielsen felméréséből.

Azok az amerikaiak, akik az on-line vásárlás mellett döntenek, jó eséllyel vesznek meg több ajándékot is az interneten. A fogyasztók 37%-a az ajándékok legalább egyötödét kívánja e-vásárlás keretében beszerezni, az előző évben jellemző 30%-hoz képest. A megkérdezettek 56%-a ugyanannyit szándékozik ajándékokra költeni, mint az előző évben. Mindössze 17% szeretne több pénzt kiadni a fa alá kerülő cikkekre, míg 27% az előző évinél kisebb összeget szán az ajándékokra. Az on-line vásárlás mellett változatos okokat említettek a megkérdezettek: 78% az időspórolást említette előnyként, míg 51% a kedvezőbb árakat. A nagyobb választékot 43% emelte ki, míg az egyszerűbb szállítást 40% találja fontosnak. A válaszadók 28%-a úgy véli, on-line könnyebb személyre szabott ajándékokra lelni, mint az off-line üzletekben.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.