E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4366

Az amerikaiak az on-line vásárlást pártolják

[e-kereskedelem]
2005 november 30. 10:36

Pánczél Gábor,  e-mail: gpanczel@e-kereskedelem.hu
(Forrás: DMNews,  http://dmnews.com/)

Az amerikaiak 84%-a állítja, hogy legalább egy karácsonyi ajándékot on-line vásárol meg az idén. Az adat jelentős növekedést mutat a tavalyi évhez képest, amikor ugyanez az arány mindössze 10% volt - derül ki az AC Nielsen felméréséből.

Azok az amerikaiak, akik az on-line vásárlás mellett döntenek, jó eséllyel vesznek meg több ajándékot is az interneten. A fogyasztók 37%-a az ajándékok legalább egyötödét kívánja e-vásárlás keretében beszerezni, az előző évben jellemző 30%-hoz képest. A megkérdezettek 56%-a ugyanannyit szándékozik ajándékokra költeni, mint az előző évben. Mindössze 17% szeretne több pénzt kiadni a fa alá kerülő cikkekre, míg 27% az előző évinél kisebb összeget szán az ajándékokra. Az on-line vásárlás mellett változatos okokat említettek a megkérdezettek: 78% az időspórolást említette előnyként, míg 51% a kedvezőbb árakat. A nagyobb választékot 43% emelte ki, míg az egyszerűbb szállítást 40% találja fontosnak. A válaszadók 28%-a úgy véli, on-line könnyebb személyre szabott ajándékokra lelni, mint az off-line üzletekben.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.