e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 10:21

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Bankkártya nélküli pénzfelvétel Kolumbiában

[e-megoldások] 2005 december 1. 10:37 Pánczél Gábor (Forrás: Silicon.com)

A dél-amerikai Kolumbiában a Bancafe Bank ügyfelei immáron ujjlenyomatuk segítségével vehetnek fel pénzt a pénzkiadó automatákból.

A kolumbiai Bancafe Bank az NCR technológiai céget bízta meg pénzkiadó automatáinak fejlesztésével. Ennek köszönhetően a bank mintegy 2.5 millió ügyfele saját ujjlenyomata és egy PIN megadása után - kártya nélkül - férhet hozzá számlainformációkhoz, illetve vehet fel pénzt az ATM-ekből. Eddig az ügyfelek 50%-a választotta az új szolgáltatás igénybevételét, ám az arány feltehetően nőni fog az ATM hálózat többi tagjának fokozatos fejlesztésével. Mark Grossi, a bank technológiai igazgatója szerint a biometrikus megoldás már elég olcsó és megbízható ahhoz, hogy banki környezetben is alkalmazni lehessen. Nelson Sanchez, a bank kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy az ujjlenyomat alapján történő azonosítás olyan ügyfeleket is a bankhoz csábított, akik közül sokan korábban vonakodva döntöttek a számlanyitás mellett. A biometrikus technológiának köszönhetően új piaci szegmensek megcélzására is lehetősége nyílik a banknak. Közéjük tartoznak a nyugdíjasok és kávétermesztők, akik így egyszerűbb és biztonságosabb módon kezelhetik pénzüket. A megoldást kezdetben 170 ATM-en tesztelték, jelenleg a bank 486 automatájának háromnegyedén érhető el a szolgáltatás. Az NCR cég elmondása szerint nincsenek tervek arra vonatkozóan, hogy Kolumbián kívül is bevezessék a megoldást.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.