e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:57

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Új módszer a spammerek "kiütésére"

[e-média] 2005 december 1. 08:01 Szabó Gábor (Forrás: The Register)

A Lycos Europe merőben új módszerrel próbál visszavágni a szorgos spammereknek: egy letölthető képernyővédő segítségével.

A Lycos Europe oldalon elérhető képernyővédő letöltése során a kéretlen levelekkel leggyakrabban kapcsolatba hozott oldalakról történik az adatkérés. Amennyiben a terv kiötlőinek számítása beválik, a "Make Love Not Spam" üzenetet hordozó képernyővédő tömeges letöltése közel maximális terheléssel való működésre kényszeríti a szóban forgó weboldalak szervereit. Ezzel az adatforgalom lassul, ám az oldalak tulajdonosai csinos összegeket fizethetnek a sávszélességért - bevételek nélkül. Frank Legerland, a Lycos Europe szóvivője elmondta, nem az oldalak leállítására törekszenek, a forgalom "csupán" 95%-át kívánják blokkolni. A weboldalakat anti-spam figyelő programok feketelistáiról választották, ám a Lycos külön is ellenőrzi, hogy a site-ok valóban folytatnak-e ilyen tevékenységet. A weboldalak teljes megbénítása azért nem kitűzött cél, mert egyes országok joga azt törvénybe ütközőnek tekinti. Néhány szakember ennek ellenére nem bízik a módszer sikerében, mondván az sok felesleges forgalmat generál, nem csak a spammerek kárára.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.