e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:01

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Ki mobilt vet, virágot arat

[m-gazdaság] 2005 december 3. 10:39 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

Merőben új módszert fejlesztettek ki a Warwicki Egyetemen működő Warwick Manufacturing Group kutatói a hulladék mobiltelefonok hasznosítására. A megunt telefonokat tulajdonosaik elvethetik, s figyelemmel kísérhetik, amint az virággá alakul.

A Warwicki Egyetem kutatói a PVAXX Research & Development-tel, valamint a Motorolával működtek közre a virággá fejlődő telefon ötletének megvalósítására. Az átváltozás egy olyan elő- vagy hátlap segítségével jöhet létre, mely komposztba helyezés után néhány hét alatt lebomlik, és virággá alakul. A mérnökök a telefon burkolatán egy kicsi, átlátszó ablakot hoztak létre, ebbe ágyazható a virágmag. A mag a lebomlás előtt is látható, ám nem indul csírázásnak, míg a telefon elő- vagy hátlapja nem kerül újrahasznosításra. Az újdonság létrehozásához speciális növénytani ismeretekre volt szükség, hiszen meg kellett állapítani, melyik fajta mag a legalkamasabb a célra. Az első prototípusokhoz törpe napraforgó magját használták. A környezetbarát mobiltelefonok kifejlesztése egyre sürgetőbbé vált, hiszen a mind intelligensebb készülékek megjelenésével rengeteg telefon kerül a szemétbe. Emellett sok fogyasztóban merül fel az igény, hogy a környezet szempontjából felelősségteljes döntést hozzon telefonvásárláskor. Úgy tűnik, a virággá lett telefonok sok kívánalomnak megfelelnek - írja a TechTree cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.