e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:02

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Leginkább Európában hódíthatnak az intelligens mobilok

[m-gazdaság] 2005 december 2. 08:08 Szabó Gábor (Forrás: eMarketer)

Az intelligens telefonok eladásai jelentős növekedés előtt állnak világszerte. Az ARC Group jelentése szerint az idei évben befolyt 27 millió dolláros bevétel 2009-re 125 millió dollárra emelkedhet.

Az intelligens telefonok eladásai leginkább a kelet-ázsiai térségben szárnyalnak, 37%-os piaci részesedést képviselve. Ezt a térséget követi Európa 27%-kal, Észak-Amerika 25%-kal, míg a világ többi része 11%-kal. Kelet-Ázsiát azért tudták ilyen rendkívüli módon meghódítani az intelligens mobilok, mert a vezeték nélküli szolgáltatások korán, már 2000-ben elérhetővé váltak a térségben. Mindez azt is jelenti, hogy az eladások növekedésének üteme is korábban lelassul, főként a dél-koreai és japán piacok telítődésével. Az előrejelzések szerint 2007-től a további növekedés az intelligens készülékek Kínában és Indiában való elterjedésétől függ majd.

Nem így Európában, ahol óriási mértékű növekedés várható. 2007-re Európa rendelkezhet a legnagyobb részesedéssel az intelligens mobilok piacán. A fejlődést egyrészt az emelkedő rendelkezésre álló jövedelem, másrészt egyes technológiák - WCDMA, GPRS lefedettség - térhódítása segíti majd elő. Észak-Amerikában is pozitív változásokra számítanak a szakemberek az intelligens mobilkészülékek hódítása terén, főként a Wi-Fi népszerűségének növekedése nyomán. Mindez azonban nagy valószínűséggel csak a harmadik helyet szerzi meg Észak-Amerika számára az intelligens mobiltelefonok eladási toplistáján.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.