e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:03

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Söpör a szélessáv

[e-megoldások] 2005 december 3. 08:04 Szabó Gábor (Forrás: netimperative)

Veszély fenyegeti az európai televíziókat: az internet réme. A JupiterResearch felmérése szerint a felhasználók több mint negyede kapcsolja ki a TV-t, s helyette a weben való szörfölést választja.

Az európai médiahasználat evolúcióját boncolgató tanulmány arra az eredményre jutott, hogy 2004-ben az európai internetfelhasználók 27%-a tölt több időt a világhálón, megkurtítva a tévénézésre szánt időt. Ez az arány 2001-ben 17% volt. Az újságokat sem kíméli a webmánia, hiszen míg 2001-ben a felhasználók 13%-a múlatott kevesebb időt újságolvasással, addig 2004-ben az arány már 18%. Bár a jelenség Európa-szerte megfigyelhető, különösen az Egyesült Királyságra, Franciaországra, és Spanyolországra jellemző. Nyugat-Európában a szélessávú felhasználók mintegy 40%-a vallja, hogy kevesebbet néz TV-t, amióta internet-hozzáféréssel rendelkezik. A szélessávú internetkapcsolat a nyugat-európai háztartások 19%-ában található meg, ám 2009-re várhatóan az otthonok 37%-a használja majd, valószínűsítve a TV népszerűségének további csökkenését.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.