E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4378

Söpör a szélessáv

[e-megoldások]
2005 december 3. 08:04

Szabó Gábor,  e-mail: gszabo@e-kereskedelem.hu
(Forrás: netimperative,  http://www.netimperative.com/)

Veszély fenyegeti az európai televíziókat: az internet réme. A JupiterResearch felmérése szerint a felhasználók több mint negyede kapcsolja ki a TV-t, s helyette a weben való szörfölést választja.

Az európai médiahasználat evolúcióját boncolgató tanulmány arra az eredményre jutott, hogy 2004-ben az európai internetfelhasználók 27%-a tölt több időt a világhálón, megkurtítva a tévénézésre szánt időt. Ez az arány 2001-ben 17% volt. Az újságokat sem kíméli a webmánia, hiszen míg 2001-ben a felhasználók 13%-a múlatott kevesebb időt újságolvasással, addig 2004-ben az arány már 18%. Bár a jelenség Európa-szerte megfigyelhető, különösen az Egyesült Királyságra, Franciaországra, és Spanyolországra jellemző. Nyugat-Európában a szélessávú felhasználók mintegy 40%-a vallja, hogy kevesebbet néz TV-t, amióta internet-hozzáféréssel rendelkezik. A szélessávú internetkapcsolat a nyugat-európai háztartások 19%-ában található meg, ám 2009-re várhatóan az otthonok 37%-a használja majd, valószínűsítve a TV népszerűségének további csökkenését.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.