e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. july 23., tuesday 08:28

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

2005-től kedvezőbb feltételek mellett juthatunk uniós informatikai forrásokhoz

[e-gazdaság] 2005 december 3. 16:03 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

Jövőre kedvezőbb feltételek mellett szállhatnak harcba a támogatásokért a hazai kis- és középvállalkozások - jelentette be Kisgergely Sándor, az IT Információs Társadalom Kht. ügyvezetője az "EU támogatások informatikai fejlesztésekre" előadássorozat budapesti rendezvényén.

Az IT Kht. ügyvezetője hangsúlyozta, az uniós csatlakozás a pályázók és a pályázatkezelő szervezetek életében egyaránt gyökeres változást hozott. A pályázóknak elsősorban ahhoz kellett hozzászokniuk, hogy Brüsszel a korábbiaknál lényegesen nagyobb előkészületet igénylő pályázatokat vár; a pályázatkezelőknek pedig ahhoz, hogy sokkal összetettebb projekteket kell elbírálniuk. A Gazdasági Versenyképesség Operatív Programon belül (GVOP) 2004. és 2006. között 35 milliárd forint jut az információs társadalom kiépítését szolgáló pályázatokra. A hatalmas érdeklődést mutatja, hogy projektjeikhez mostanáig több mint 27 milliárd forintnyi segítséget kértek a cégek és az önkormányzatok. Az informatikai fejlesztésekre fordítható támogatások összege 2007-től, vagyis a II. Nemzeti Fejlesztési Terv elindításától kezdve nagyságrendekkel növekszik majd.

Jelentős változás lesz 2005-ben, hogy minden pályázatot folyamatosan lehet majd beadni, valamint "Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítése Magyarország üzletileg kevéssé vonzó településein" (GVOP 4.4.2) címmel új pályázat jelenik meg. Annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások minél szélesebb köre juthasson jövőre uniós forrásokhoz, az IT Kht. a pályázati kiírások módosítását kezdeményezte. Javaslatokat tett az általános forgalmi adó támogatásra eső, egyébként vissza nem igényelhető részének elszámolására a pályázatokon belül, a biztosítékadás feltételeinek enyhítésére, illetve a felajánlható biztosítékok körének bővítésére is.

A szemináriumon átfogó tájékoztatás hangzott el a kis- és középvállalkozások által igénybe vehető uniós informatikai pályázatokról, az egyes kiírások céljairól és az elnyerhető forrásokról. Az előadók felhívták a figyelmet arra, hogy minden támogatás utófinanszírozást jelent. A beruházásoknak - a pénzügyi elszámolással együtt - két éven belül meg kell valósulniuk, és ezt követően legalább öt évig fenn kell azokat tartani. A rendezvény résztvevői a GVOP nyerteseit segítő humánerőforrás-fejlesztő támogatásokról és a Nemzeti Fejlesztési Terv megvalósítását segítő hitelkonstrukciókól is értesültek. Az előadások után a pályázatok beadása előtti és utáni teendőkről hallhattak részleteket a jelenlévők, majd három szekcióban az egyes pályázatok formanyomtatványaival ismerkedhettek meg közelebbről a résztvevők.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.