e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:02

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

100 millió felett az európai netezők száma

[e-megoldások] 2005 december 6. 08:06 Szabó Gábor (Forrás: Reuters)

Európában az internethasználók több mint fele rendelkezik otthoni szélessávú internet-hozzáféréssel. Ennek köszönhetően októberben az európai netezők száma átlépte a bűvös 100 milliós határt.

A Nielsen/NetRatings felmérése szerint ez év októberére 54.5 millió európai szörfölt az interneten szélessávú hozzáféréssel, mely 60%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi 34.1 millióhoz képest. A legnagyobb változás olasz és brit földön tapasztalható, ahol 120%-os gyarapodás történt a szélessávon internetezők táborában. Úgy tűnik, a csökkenő árak és a szélesebb kínálat legnagyobb nyertesei ezekben az országokban voltak a fogyasztók. Noha Európában több millió felhasználó cserélte le lassú, betárcsázáson alapuló internetkapcsolatát szélessávra, több millióan döntöttek az internettel való ismerkedés mellett is. Az európai internethasználók száma 12%-os növekedés után 2004 októberében elérte a 100 milliót. A mezőny élén Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia, és Németország áll. A Nielsen/NetRatings hozzátette, a gyors internetkapcsolatok terjedésével a weboldalaknak több video- és zenei anyagot kell kínálniuk ahhoz, hogy minél több felhasználó számára vonzóak legyenek.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.