E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4385

100 millió felett az európai netezők száma

[e-megoldások]
2005 december 6. 08:06

Szabó Gábor,  e-mail: gszabo@e-kereskedelem.hu
(Forrás: Reuters,  http://www.reuters.com/)

Európában az internethasználók több mint fele rendelkezik otthoni szélessávú internet-hozzáféréssel. Ennek köszönhetően októberben az európai netezők száma átlépte a bűvös 100 milliós határt.

A Nielsen/NetRatings felmérése szerint ez év októberére 54.5 millió európai szörfölt az interneten szélessávú hozzáféréssel, mely 60%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi 34.1 millióhoz képest. A legnagyobb változás olasz és brit földön tapasztalható, ahol 120%-os gyarapodás történt a szélessávon internetezők táborában. Úgy tűnik, a csökkenő árak és a szélesebb kínálat legnagyobb nyertesei ezekben az országokban voltak a fogyasztók. Noha Európában több millió felhasználó cserélte le lassú, betárcsázáson alapuló internetkapcsolatát szélessávra, több millióan döntöttek az internettel való ismerkedés mellett is. Az európai internethasználók száma 12%-os növekedés után 2004 októberében elérte a 100 milliót. A mezőny élén Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia, és Németország áll. A Nielsen/NetRatings hozzátette, a gyors internetkapcsolatok terjedésével a weboldalaknak több video- és zenei anyagot kell kínálniuk ahhoz, hogy minél több felhasználó számára vonzóak legyenek.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.