e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 19:26

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Háború a javából

[e-megoldások] 2005 december 6. 10:42 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

Nem volt hosszú életű a Lycos Europe spam-ellenes megmozdulása. Az akció indítása után néhány nappal a kezdeményezés ellenzői többszörös ellentámadás formájában juttatták kifejezésre rosszallásukat a Lycos Europe lépését illetően.

A Lycos Europe egy képernyővédő segítségével próbálta meg felvenni a harcot a spammerekhez bizonyítottan kötődő weboldalak ellen. A Lycos Europe site-on elhelyezett "Make love, not spam" üzenetet hordozó képernyővédő letöltése a spammerek oldalait volt hivatott részben megbénítani, adatkérések özönével árasztva el a szóban forgó oldalakat. Az akcióval megnövekedett válaszidőt és szélessáv költségeket szerettek volna előidézni a feketelistás oldalakon, ám úgy tűnik, a lépés visszafelé sült el. Az F-Secure jelentése szerint az egyik megcélzott site "meta refresh tag" hozzáadásával irányította vissza a neki szánt forgalmat a Lycos Europe-ra. Köze lehet a "hátraarchoz" annak az intézkedésnek is, hogy két nagyobb szolgáltató is blokkolta a Lycos Europe oldalhoz való hozzáférést, mondván cégpolitikájuk tiltja az ilyen jellegű támadásokat. Ha mindez még nem lett volna elég, a spammerek újabb meglepetést helyeztek el a Lycos Europe oldalán, mely a következőképp hangzott: "Igen, jól tudja, hogy helytelen dolog a spammereket megtámadni; jobb lenne, ha nem tenné. IP címét és adatkérését loggoltuk, s további intézkedés céljából jelenteni fogjuk internetszolgáltatója felé." A Lycos a jelentések szerint cáfolta az ellentámadásról szóló híreket, ám további nyilatkozatot sem ebben, sem más ügyben nem kívánt tenni - írja a LinuxInsider cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.