e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 09:52

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Fókuszban a pénzügyi szektor

[e-gazdaság] 2005 december 6. 12:37 Erdőháti Nagy Modesta (Forrás: GKI)

Jelen összefoglalóban a GKI Gazdaságkutató Rt. és a T-Mobile Távközlési Rt. - a Sun Microsystems Magyarország Kft.-vel együttműködve - a pénzügyi szektor internet-gazdasággal összefüggő jellemzőit mutatja be.

A GKI - T-Mobile e-Pénzügyi Index értéke 2004-ben csökkeni kezdett a 2003-ban tapasztalt stagnálás után, és a második negyedévében 11,7-re esett vissza. A -100 és +100-as skálán belül mozgó index a pénzügyi szolgáltatók mérsékelt várakozásait számszerűsíti az internet nyújtotta üzleti lehetőségekkel szemben. A csökkenést elsősorban a biztosítóknak, az internet piacátalakító, valamint az értékesítésre gyakorolt hatására vonatkozó várakozásainak erőteljes csökkenése okozta. Az index értéke mögött továbbra is a bankok pozitívabb, valamint a biztosítók mérsékeltebb álláspontja jelenik meg az internettel kapcsolatban.

2004. június 30-án az internetes folyószámla-szolgáltatásokkal rendelkező hitelintézetek kb. 396 ezer internetbanki szolgáltatásokra szerződött lakossági ügyféllel rendelkeztek, ami 9,6%-kal több mint 3 hónappal, és 41%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. Az internetbanki szolgáltatásokra szerződött vállalkozások száma ugyanebben az időpontban csaknem 61 ezer volt, ami 12%-os, illetve 24%-os növekedést takar a megelőző 3, illetve 12 hónap során. 2004. végére a lakossági internetbanki ügyfélkör nagysága várhatóan 460 ezer, vállalati ügyfélkör pedig csaknem 72 ezer körül alakul.

Mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel 2004. június 30-án kb. 540 ezer lakossági és 59 ezer vállalati ügyfél rendelkezett. A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 10%-kal, egy év alatt pedig 69%-kal növekedett. A mobilbanki szolgáltatást igénybevevő vállalati ügyfelek száma egy negyedév alatt 4,5%-kal, 12 hónap alatt pedig 38%-kal nőtt.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.