e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:57

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Intelmek az ünnepi on-line vásárláshoz

[e-kereskedelem] 2005 december 7. 08:08 Szabó Gábor (munkatársunktól)

Az ünnepek közeledtével egyesek talán az on-line vásárlás mellett döntenek. Tisztességtelen kereskedők azonban a weben is előfordulhatnak, ezért érdemes megtenni néhány óvintézkedést az interneten való pénzköltés alkalmával.

Az off-line vásárlásra vonatkozó szabályok az on-line ajándékbeszerzésre is érvényesek. Érdemes olyan kereskedőtől vásárolni, akit már ismerünk, vagy van róla korábbi tapasztalatunk. Ha egy ajánlat túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem az. Fontos továbbá az is, hogy ne adjunk meg több információt on-line, mint amennyit egy off-line üzletben közölnénk a kereskedővel. Fizetés előtt mindig ellenőrizzük az oldal biztonságos mivoltát, melyet egy zárt lakatot ábrázoló ikon jelöl a böngészőben. A biztonságról a "https" kezdetű cím is tájékoztatást adhat a site-on. Különös óvatosságra intenek a szakemberek az e-mailben történő ajánlatokat illetően, mivel az ilyen üzenetekben általában csalók próbálják rávenni a felhasználókat személyes adataik megadására - írja a HoustonChronicle cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.