e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. july 23., tuesday 08:26

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Visszabeszélő plakátok

[e-média] 2005 december 7. 10:32 Pánczél Gábor (Forrás: netimperative)

A plakátoknak és a mobiltelefonoknak első ránézésre talán nincs sok közös vonása, ám a nem is olyan távoli jövőben derülhetnek még ki meglepő dolgok.

A célközönségnek otthonán kívül kell tartózkodnia ahhoz, hogy a plakátokon elhelyezett üzenetek eljussanak hozzá, míg az on-line fogyasztás és interaktivitás otthon vagy a munkahelyen zajlik. A kettő ötvözésére az Egyesült Királyságban került sor, ahol immáron 47 millió mobiltelefon működik. A Hypertag olyan interaktív eszközök plakátokra telepítésére vállalkozott, mely a járókelőknek mobiltelefonjukra való információletöltést tesz lehetővé. A megoldás arra buzdítja a fogyasztókat, lépjenek interakcióba a plakátokkal - eddig ismeretlen módon. A kampányokban szereplő plakátok ingyenes tartalmat kínálnak a mobiltelefon-tulajdonosoknak. Az egyetlen probléma az új ötlettel, hogy a letöltött tartalom nem feltétlenül hasznosítható. Eleinte a kíváncsiságtól vezérelt járókelők nagyobb hajlandósággal töltik le a plakát által hordozott tartalmat, a későbbiekben azonban elég vonzónak kell majd lennie az anyagnak ahhoz, hogy a fogyasztók ne sétáljanak el mellette. Rachel Harker, a Hypertag értékesítési és marketing igazgatója elmondta, az elmúlt hónapokban a legkülönfélébb tartalmakat ajánlottak már a technológiával: kuponokat, nyereményjátékokat is - a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Mindez azt jelenti, hogy bármennyire furcsa párnak tűnik is a mobiltelefon és a plakát, jobb lesz, ha minél előbb megszokjuk őket.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.