e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 10:53

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Új mobil biztonsági megoldás mobiltelefonokhoz és PDA-khoz

[e-megoldások] 2005 december 6. 17:35 Donka Attila (munkatársunktól)

A Trend Micro Inc. ma bejelentette a Trend Micro Mobile Security termék elérhetőségét, amely vírusvédelmi és SMS spam-szűrő szolgáltatásokat kínál az adatközpontú mobiltelefonokhoz és PDA-khoz.

Az iparági elemzők azt jósolják, hogy az adatközpontú mobiltelefonok és PDA-k terjedésével ezek az eszközök vonzó célponttá válnak a vírusírók számára. A TrendLabs, a Trend Micro vírusvédelmi kutatóközpontokból álló globális hálózata, 2004-ben számos mobiltelefonokhoz készült koncepcióvírust azonosított. Ilyen kód volt például a SYMBOS_SKULLS.A (egy trójai program, amely Symbian operációs rendszert futtató Series 60 telefonokat, elsősorban a Nokia 7610 modelljét támadja) és a SYMBOS_CABIR.A (egy féreg, amely a BLUETOOTH adatátvitelt használó Series 60 telefonokon terjed). A jövőben további támadások várhatók az ilyen eszközök ellen. Az ünnepek közeledtével sokan vásárolnak vagy kapnak ajándékba új kéziszámítógépet. Erre gondolva a Trend Micro ügyfeleinek karácsonyi ajándékként 2005. júniusáig ingyenesen biztosítja a Trend Micro Mobile Security termék ezen első verzióját. A Trend Micro Mobile Security kompatibilis a legnépszerűbb telefongyártók eszközeivel, például a Motorola MPx220, az O2 XPhone, a Sagem myS-7 és az Orange SPV e200 készülékekkel.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.