E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4392

Új mobil biztonsági megoldás mobiltelefonokhoz és PDA-khoz

[e-megoldások]
2005 december 6. 17:35

Donka Attila,  e-mail: adonka@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

A Trend Micro Inc. ma bejelentette a Trend Micro Mobile Security termék elérhetőségét, amely vírusvédelmi és SMS spam-szűrő szolgáltatásokat kínál az adatközpontú mobiltelefonokhoz és PDA-khoz.

Az iparági elemzők azt jósolják, hogy az adatközpontú mobiltelefonok és PDA-k terjedésével ezek az eszközök vonzó célponttá válnak a vírusírók számára. A TrendLabs, a Trend Micro vírusvédelmi kutatóközpontokból álló globális hálózata, 2004-ben számos mobiltelefonokhoz készült koncepcióvírust azonosított. Ilyen kód volt például a SYMBOS_SKULLS.A (egy trójai program, amely Symbian operációs rendszert futtató Series 60 telefonokat, elsősorban a Nokia 7610 modelljét támadja) és a SYMBOS_CABIR.A (egy féreg, amely a BLUETOOTH adatátvitelt használó Series 60 telefonokon terjed). A jövőben további támadások várhatók az ilyen eszközök ellen. Az ünnepek közeledtével sokan vásárolnak vagy kapnak ajándékba új kéziszámítógépet. Erre gondolva a Trend Micro ügyfeleinek karácsonyi ajándékként 2005. júniusáig ingyenesen biztosítja a Trend Micro Mobile Security termék ezen első verzióját. A Trend Micro Mobile Security kompatibilis a legnépszerűbb telefongyártók eszközeivel, például a Motorola MPx220, az O2 XPhone, a Sagem myS-7 és az Orange SPV e200 készülékekkel.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.