e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:58

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Digitális otthon - itt és most

[e-megoldások] 2005 december 7. 23:12 Donka Attila (munkatársunktól)

Az Albacomp Rt. és az Intel magyarországi képviselete bemutatta a digitális otthon elengedhetetlen kellékét, a szórakoztató számítógépet. Az Entertainment PC-ben ötvöződik a mai asztali számítógépek csúcsteljesítménye, a televízióban rejlő szórakoztató potenciál és a szórakoztatóelektronikai termékek felhasználóbarát megközelítése.

Az Entertainment PC a digitális otthon központi elosztó egysége és irányító központja. A szórakoztató számítógépnek jelenleg két verziója érhető el Magyarországon, és a vásárlói igények döntik majd el, Magyarországon melyik megközelítés lesz közkedveltebb. Az Entertainment PC egyik megközelítése szerint az egyszerűséget szem előtt tartva minden funkciót egyetlen berendezésbe kell sűríteni, így ez a típus egyaránt funkcionál számítógépként, televízióként, videó felvevőként, rádióként, illetve CD- és DVD-író és –lejátszó egységként. Ennek a koncepciónak az egyszerű kezelhetőség a központi gondolata, ezért a szórakoztató számítógép tervezésekor fontos követelmény volt, hogy egyetlen távirányítóval könnyen hozzá lehessen férni az összes lehetséges funkcióhoz. Ennek a típusú Entertainment PC-nek a külsejét úgy tervezték, hogy harmonikusan illeszkedjen a szórakoztatóelektronikai állvány más készülékeihez.

Az Entertainment PC másik típusa a bővíthetőség és a testre szabhatóság jegyében készült. Ez a megközelítés is egy szimultán feladatkezelésre és multimédiás alkalmazásokra összeállított központi számítógépen alapszik, amely azonban vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózaton keresztül kommunikál az otthon további berendezéseivel. WLAN illesztésen keresztül bármilyen eszközzel képes együttműködni - például televízióval, DVD lejátszóval, kazettás magnóval és minden újabb technológiát tartalmazó készülékkel. Ennél a megoldásnál magához az Entertainment PC-hez tartozik egy távirányító, és minden további géphez egy újabb, hiszen ez a megoldás lehetővé teszi például azt, hogy míg a központi számítógép a dolgozószobában van, addig a hálószobában hallgathassunk egy - a központi géppel vezeték nélkül kommunikáló - MP3 lejátszót. Az Entertainment PC-k második típusát ennek megfelelően egy hagyományos számítógépházba szerelték. "Magyarországon egyelőre eléggé szűk az a kör, akiket érdekelhet az Entertainment PC, ezért jövőre csupán néhány száz darabos eladással számolunk. Azonban bízunk abban, hogy az újabb szoftverek megjelenése, a szélessávú internet terjedése, az erős marketing tevékenység és a csökkenő árak kombinációja lendíteni fog a felhasználói kedven." - mondta el Deme Csaba, az Albacomp kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.