e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:03

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

T-Mobile és Pannon GSM - harmadik generációs szolgáltatási jogosultság

[m-gazdaság] 2005 december 8. 09:41 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

A Nemzeti Hírközlési Hatóság az augusztus 31-én meghirdetett UMTS (3. generációs) mobiltelefon szolgáltatási pályázaton meghirdetett négy frekvencia blokk közül háromban december 7-én lezárta az eljárást, jelentette be szerdán Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.

A hatóság határozata szerint az "A" blokk pályázatán a T-Mobile Magyarország Rt. tette a legjobb ajánlatot, a "C" blokk pályázatán pedig a Pannon GSM Távközlési Rt. Az úgynevezett "B" blokk esetében a hatóság még nem hozott határozatot, az új belépőknek fenntartott "D" blokk pályázatát pedig eredménytelennek nyilvánította, miután a jelentkezőket nem tudta nyilvántartásba venni. A 15 évre szóló frekvencia használati jogosultságért a Pannon GSM Távközlési Rt. 19 milliárd forint, a T-Mobile Magyarország Rt. pedig 17 milliárd forint nettó összeget fizet. A Pannon GSM az UMTS jogosultság mellett egy kiegészítő DCS (1800 MHz-es) frekvencia csomaghoz is hozzájut. A pályázat nyomán 2006-ban elindulhat Magyarországon a harmadik generációs mobiltelefon szolgáltatás. Az UMTS megjelenésével a hagyományos telefonvonalas, illetve a kábeltelevíziós hozzáférések mellett egy harmadik szélessávú internet-hozzáférést biztosító technológia jelenik majd meg Magyarországon. Az UMTS a hagyományos mobiltelefon-beszélgetések minőségének javítása mellett jelentősen növeli az adatátviteli sebességet, ezáltal a mobiltelefonon internet alapú multimédia-szolgáltatások is elérhetőek lesznek.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.