e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:56

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Elkeltek a Commerce One szabadalmai

[e-megoldások] 2005 december 9. 10:34 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

15.5 millió dollárért keltek el a Commerce One csődje nyomán azok a szabadalmak, melyek használata széles körben elterjedt az internetes tranzakciók világában.

A hétfőn tartott aukción a JGR Acquisition csoport 15.5 millió dolláros ajánlata volt a befutó. A mintegy három tucat webes szolgáltatás szabadalmának eladására a valaha magasan szárnyaló Commerce One szoftvergyártó csődje miatt került sor. A Commerce One annak idején közreműködött azoknak a megoldásoknak a fejlesztésében, melyek a business-to-business internetes forgalmat segítik. Az árverés óta arra még mindig nem derült fény, ki is valójában a JGR Acquisition, illetve mik a tervei a megszerzett szabadalmakkal. Bár a szakemberek szerint a nyertes ajánlattevőnek számos választása akad a megszerzett szabadalmakat illetően, nagy a félelem, hogy az új tulajdonos kíméletlenül behajtja a szabadalmi díjakat azon - nem kevés - cégektől, melyek a szóban forgó technológiát saját rendszereikbe építve régóta használják. A JGR-t képviselő ügyvéd nem kívánta felfedni a csoport mögött álló személyek vagy cégek kilétét, és arról sem nyilatkozott, milyen célokra kívánják használni a szabadalmakat - írja az ITtoolbox cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.