e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 19:48

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Vigyázat a hamis "Make love not spam" képernyővédővel!

[e-média] 2005 december 9. 08:09 Szabó Gábor (Forrás: The Register)

A vírusírók máris lecsaptak arra a lehetőségre, mely a Lycos spam-ellenes képernyőletöltési akciójának kudarcában rejlett. Immáron e-mailben kering az a rosszindulatú kód, mely "Make love not spam" képernyővédő "álcájában" érkezik a felhasználók postaládájába.

A hamis képernyővédőt csatolmányként tartalmazó e-mailben trójai féreg lapul. A fertőzött levelek a "Be the first to fight spam with Lycos screen" ("Harcoljon az elsők között a spam ellen a Lycos képernyővédőjével") tárgyat viselik, s mellékletként a "Lycos screensaver to fight spam.zip" nevű file-t tartalmazzák. Sikeres telepítés után azonban üres képernyőt lát a felhasználó a "Make love not spam" felirat helyett, míg a féreg egy indonéz e-mail címre küldött levéllel jelzi státuszát. A szakemberek valószínűsítik, hogy az elhíresült Lycos-akciónak köszönhetően a következő hetekben sok felhasználó fog bedőlni az ál-képernyővédős trükknek.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.