e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 19:58

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A Lenovo megvásárolja az IBM Személyi Számítógép Divízióját

[e-megoldások] 2005 december 8. 16:30 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

A Lenovo Group Limited (HKSE: 992; ADR: LNVGY), Kína és Ázsia vezető PC márkájának gyártója, és az IBM (NYSE: IBM) ma bejelentett egy végleges megállapodást, amelynek értelmében a Lenovo megvásárolja az IBM Személyi Számítógép Divízióját.

A tranzakcióval létrejön a világ harmadik legnagyobb PC gyártó vállalata, az IBM vezető vállalati megoldásai megjelennek a fogyasztói piacon, és a Lenovo számára elérhetővé válik a világpiac Kínán és Ázsián kívüli részének elérése. A Lenovo személyi számítógépekből származó összegzett éves bevétele kb. 12 milliárd USD, a gyártott PC-k száma pedig 11,9 millió lesz; ez a 2003-as eredmények alapján számolva négyszeres növekedést jelent a Lenovo jelenlegi PC forgalmához képest. A Lenovo új PC vállalata élvezi majd a 160 országot lefedő, világméretű, erős forgalmazói és értékesítési rendszer, az IBM nagyra értékelt "Think" márkanevű notebook franchise rendszerének és a Lenovo Kínában elismert vezető márkanevének egyesítése révén létrejövő globálisan elismert márkanév, a vállalati és magánügyfelek részére nyújtott jobb szerviz és támogatási szolgáltatások, valamint a kínai vásárlóerő és a világ leggyorsabban növekvő piacát jelentő kínai piacon betöltött vezető szerep előnyeit. A tranzakció részeként a Lenovo és az IBM széles alapokon nyugvó, stratégiai szövetséget hoz létre az IBM-mel, amelyben az IBM lesz a Lenovo által preferált szerviz- és vevőfinanszírozási partner.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.