e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 10:25

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Kiállítás a <19 Szabadfogású Számítógép verseny díjnyertes pályaműveiből

[e-semények] 2005 december 9. 12:42 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

A C3 Alapítvány 2004. szeptemberében második alkalommal hirdetett versenyt 19 év alatti fiatalok számára <19 Szabadfogású Számítógép címmel. A versenyre bármilyen számítógéppel készített pályaművet nevezhettek az indulók.

A <19 Szabadfogású Számítógép versenyre 2004-ben 460 igen színvonalas, változatos és sokszínű pályamű érkezett. A magyarországi nevezések mellett sok munkát küldtek Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is. A nevezők közül sokan csapatban dolgozva készítették el alkotásaikat, így a versenyen összesen 576-an vettek részt. A tavalyi nevezők közül 105-en jelentkeztek ismét a versenyre. A legtöbben weboldallal próbáltak szerencsét (226 pályamű), de sokan pályáztak programmal (113 pályamű), animációval vagy videóval is (81 pályamű). Szép számmal érkeztek rajzok és grafikák (81 pályamű), valamint mobilkommunikációs alkalmazások, robotok és sok más érdekesség.

A verseny ebben az évben is bebizonyította, hogy a 19 év alatti fiatalok között valóban sokan vannak olyanok, akik eredeti módon használják a számítógépet és remek, egyedi dolgokat hoznak létre. A szakemberekből és művészekből álló zsűri 32 pályaművet talált érdemesnek a díjazásra. A zsűri tagjai a zsűrizés során a kreatív ötleteket, a tartalmat, a jó megoldásokat helyezték előtérbe, valamint figyelembe vették a nevezők életkorát is. A díjnyertes alkotások között találhatunk rendkívül szellemes logikai játékot, táncoló robotot, videóparódiát korunk sci-fi akciófilmjeiről vagy akár tökéletes ritmus- és humorérzékkel elkészített videóanimációt is. A kiállítás 2004. december 4-12-ig tekinthető meg a Millenáris Park Fogadó épületében, naponta 11 és 20 óra között.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.