e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 10:42

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A Föld lakosságának egynegyede mobiltelefonál

[m-gazdaság] 2005 december 10. 08:14 Szabó Gábor (Forrás: Reuters)

A mobiltelefon-tulajdonosok száma világszerte elérte a másfél milliárdot ez év közepén, mely a Föld lakosságának mintegy negyedét teszi ki - jelentette a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU).

Az adat a mobil-előfizetők számának jelentős emelkedését mutatja - különösen a fejlődő országokban, ahol 2000 óta megduplázódott a mobilkészülékkel rendelkezők tábora. Az ITU jelentése szerint a mobil-előfizetők számának növekedési üteme nagyobb a "vonalas" telefonokra jellemző mértéknél. A mobil-előfizetők táborának látványos gyarapodását a legnépesebb országok közé tartozó Kína, India, és Oroszország előfizetői körének gyors bővülése okozta. Kínában ez év júliusában 310 millió, Indiában 44.5 millió, míg Oroszországban 60 millió felhasználót tartottak nyilván. A globális mobil üzletág 2003-ban 414 milliárd dollár bevételt produkált, mely 1993 óta tízszeres növekedést jelent. Az ITU tanulmánya szerint az internetfelhasználók száma is növekszik, hiszen míg 2000-ben 400 millióan voltak, ez év közepére már 700 millió netezőt találhattunk a világon.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.