e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 18:55

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Forradalmi újítás a mobil navigáció terén

[m-gazdaság] 2005 december 10. 16:34 Donka Attila (munkatársunktól)

A mobil navigációban piacvezető svéd Wayfinder Systems 2004. december 6-án indította el hazánkban az Európa-szerte már ismert, Magyarországon azonban forradalmian új mobiltelefonos navigációs szolgáltatását, amely elsőként a Sony Ericsson P910i készülékkel kerül bemutatásra.

A rendszer egy teljes értékű hangutasításos, úgynevezett házszám-pontos navigációként működik, amely pontosan mutatja a felhasználó pozícióját, és magyar nyelven hangosan figyelmeztet minden szükséges irányváltás előtt. A Wayfinder navigációs rendszer segítségével a felhasználó teljes útmutatást kap mozgó térképek, nyilak segítségével hangutasításokon keresztül, így a modern technológiának köszönhetően úticélunk eléréséhez nem lesz többé szükség hagyományos térképekre. A szolgáltatás használatához csupán egy kompatibilis mobiltelefonra, valamint egy parányi méretű GPS vevőre van szükség. Magyarország és Nyugat-Európa digitális navigációs térképei könnyedén kicsinyíthetők, illetve nagyíthatók, az útvonlaról való letérésre hangutasítás figyelmeztet, majd az utat - ha szükséges - a rendszer automatikusan újratervezi. A vevő kis mérete miatt nem csak autóban, de motoron, sőt külföldön turistaként akár gyalogosan is kényelmesen használható.

A Wayfinder Mobile Navigator használata során egy parányi méretű GPS vevő segítségével, az országban minden mobilszolgáltató által kínált kitűnő minőségű nagysebességű GPRS adattovábbítási rendszeren keresztül a telefon kapcsolatot létesít a Wayfinder térkép- és adattároló számítógépes központjával, ahonnan az adott útvonalhoz szükséges legfrissebb térképrészletek és információk másodpercek alatt a telefonra továbbítódnak. A termékhez a teljes Magyarországot tartalmazó adatbázist a Top Map Kft., illetve az opcióként beszerezhető nyugat-európai adatbázist a közismert Tele Atlas cég biztosítják, természetesen magyar nyelven. A szoftverhez továbbá egy átfogó online utazás tervező eszköz, a www.MyWayfinder.com oldalhoz való hozzáférés is tartozik. A használathoz a mobiltelefonon és a megfelelő navigációs szoftveren kívül jelenleg egy éves előfizetésre van szükség, de a későbbiekben Wayfinder célja, hogy a navigációs szoftver a mobilszolgáltatókon keresztül havi díjas szolgáltatásként legyen elérhető, melynek havidíja használattól függően várhatóan nem lesz több néhány ezer forintnál.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.