e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 18:05

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A következő mérföldkő - elektronikus tagdíjbevallás a magánnyugdíjpénztáraknál

[e-megoldások] 2005 december 13. 12:08 Sztrunga Erzsébet (munkatársunktól)

Az Országgyűlés döntése alapján 2005. január 1-től a magánnyugdíjpénztárakba bevallók köre az interneten keresztül elektronikus formában, minősített elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátva küldheti be tagdíjbevallását.

A NetLock Kft. mérföldkőnek tekinti a döntést, amely az elektronikus adóbevallás és -számlázás lehetősége után a harmadik fontos állomása az elektronikus ügyintézésnek. A lassú és sok ügyféloldali hibával terhelt papíralapú ügyintézés elektronikus formába való átültetésével a magánnyugdíjpénztárak tetemes mennyiségű energiát és munkaerőforrást, a tagdíjbevallók pedig akár 200 000 forintot is megtakaríthatnak évente. A törvény új rendelkezései szerint a magánnyugdíjpénztárak 2005. január 1-ig kötelesek kialakítani az elektronikus tagdíjbevallás zavartalan működéséhez szükséges feltételeket. A bevallások fogadásához szükséges szoftvereket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2004. november 1-ig a pénztárak rendelkezésére bocsátotta. A NetLock Kft. a tagdíjbevallók számára egy speciálisan kedvező árú, minden szükséges elemet tartalmazó ún. NyugDíjcsomagot állított össze, amelynek megvásárlásával a bevallók nyugdíjpénztári bevallásukat már elektronikusan intézhetik. A csomag tartalmaz egy minősített aláíró tanúsítványt a bevallások hitelesítéséhez, egy fokozott biztonságú titkosító tanúsítványt a bevallások biztonságos archiválásához, egy chipkártyát a tanúsítványok tárolásához, használatához, illetve egy kártyaolvasót a chipkártya használatához. A konstrukcióhoz havi 20 db időbélyeg is jár, amellyel a bevallások beküldésének hiteles idejét tudják igazolni.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.