E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4414

A következő mérföldkő - elektronikus tagdíjbevallás a magánnyugdíjpénztáraknál

[e-megoldások]
2005 december 13. 12:08

Sztrunga Erzsébet,  e-mail: esztrunga@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

Az Országgyűlés döntése alapján 2005. január 1-től a magánnyugdíjpénztárakba bevallók köre az interneten keresztül elektronikus formában, minősített elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátva küldheti be tagdíjbevallását.

A NetLock Kft. mérföldkőnek tekinti a döntést, amely az elektronikus adóbevallás és -számlázás lehetősége után a harmadik fontos állomása az elektronikus ügyintézésnek. A lassú és sok ügyféloldali hibával terhelt papíralapú ügyintézés elektronikus formába való átültetésével a magánnyugdíjpénztárak tetemes mennyiségű energiát és munkaerőforrást, a tagdíjbevallók pedig akár 200 000 forintot is megtakaríthatnak évente. A törvény új rendelkezései szerint a magánnyugdíjpénztárak 2005. január 1-ig kötelesek kialakítani az elektronikus tagdíjbevallás zavartalan működéséhez szükséges feltételeket. A bevallások fogadásához szükséges szoftvereket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2004. november 1-ig a pénztárak rendelkezésére bocsátotta. A NetLock Kft. a tagdíjbevallók számára egy speciálisan kedvező árú, minden szükséges elemet tartalmazó ún. NyugDíjcsomagot állított össze, amelynek megvásárlásával a bevallók nyugdíjpénztári bevallásukat már elektronikusan intézhetik. A csomag tartalmaz egy minősített aláíró tanúsítványt a bevallások hitelesítéséhez, egy fokozott biztonságú titkosító tanúsítványt a bevallások biztonságos archiválásához, egy chipkártyát a tanúsítványok tárolásához, használatához, illetve egy kártyaolvasót a chipkártya használatához. A konstrukcióhoz havi 20 db időbélyeg is jár, amellyel a bevallások beküldésének hiteles idejét tudják igazolni.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.